Receptbeskrivning
Chokladbitar med hallon och lakrits
Ingredienser
för
60 g mörk choklad, utan tillsatt socker
20 g smör
20 g rostade hasselnötter utan skal
0.5 dl vispgrädde
1 msk frystorkade hallon i småbitar de rystorkade bären är dr. oetkers naturliga dekoration med smak av hallon.
1 msk sötströ
1 krm lakritsextrakt lakritsextrakt är från dr. oetker, där mängden anpassas efter smak.
20 g smör
20 g rostade hasselnötter utan skal
0.5 dl vispgrädde
1 msk frystorkade hallon i småbitar de rystorkade bären är dr. oetkers naturliga dekoration med smak av hallon.
1 msk sötströ
1 krm lakritsextrakt lakritsextrakt är från dr. oetker, där mängden anpassas efter smak.
Beskrivning
Hacka hasselnötterna.
Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av chokladen tills den smält.
Tillsätt hasselnötter, frystorkade hallon och lakritsextrakt och blanda.
Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i chokladmassan.
Låt stelna i kylskåp och skär därefter chokladen i bitar.
Om önskas dekoreras chokladbitarna med smält choklad och frystorkade bär.
Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner bitar av chokladen tills den smält.
Tillsätt hasselnötter, frystorkade hallon och lakritsextrakt och blanda.
Klä en liten form (ex. en liten matlåda som är 10X10 cm) med aluminiumfolie och fördela i chokladmassan.
Låt stelna i kylskåp och skär därefter chokladen i bitar.
Om önskas dekoreras chokladbitarna med smält choklad och frystorkade bär.
Visningar: 136
Inlagt 2016-03-31 06:23:10






20 min