Receptbeskrivning
Chocolate chip snickerscake
Ingredienser
för
Beskrivning
Chocolate chip Snickers cake 10 bitar
175g Smör, rumstempererat
1dl Strösocker
1.5dl Farinsocker
2st Ägg
4dl Vetemjöl
1.5dl Havregryn
1tsk Bakpulver
1tsk Bikarbonat
1msk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1dl + 1msk Chokladknappar
100g Snickers, grovhackad
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en gjutjärnspanna, 20 cm.
Har du ingen gjutjärnspanna kan du klä en vanlig springform med bakplåtspapper.
Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Arbeta ner vetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
Arbeta ihop en jämn och smidig deg.
Tillsätt 1 dl chokladknappar och nästan all snickers (spara lite till garnering).
Knåda degen lite med händerna.
Tryck ut degen i formen och strö över resten av chokladen och snickersbitarna.
Grädda längst ner i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt svalna en aning och servera gärna med vaniljglass när kakan är ljummen.
175g Smör, rumstempererat
1dl Strösocker
1.5dl Farinsocker
2st Ägg
4dl Vetemjöl
1.5dl Havregryn
1tsk Bakpulver
1tsk Bikarbonat
1msk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1dl + 1msk Chokladknappar
100g Snickers, grovhackad
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en gjutjärnspanna, 20 cm.
Har du ingen gjutjärnspanna kan du klä en vanlig springform med bakplåtspapper.
Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Arbeta ner vetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
Arbeta ihop en jämn och smidig deg.
Tillsätt 1 dl chokladknappar och nästan all snickers (spara lite till garnering).
Knåda degen lite med händerna.
Tryck ut degen i formen och strö över resten av chokladen och snickersbitarna.
Grädda längst ner i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt svalna en aning och servera gärna med vaniljglass när kakan är ljummen.
Visningar: 134
Inlagt 2016-03-31 19:19:37






30 min.jpg)