Receptbeskrivning
Grönkålschips
Ingredienser
för
200 g grönkålsblad, i små bitar
1 msk olivolja
havssalt
ev. blandade torra örtryddor efter smak
1 msk olivolja
havssalt
ev. blandade torra örtryddor efter smak
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader
Skär kålen i mindre chipsiga bitar.
Blanda väl med olivoljan
Rosta i ugnen .ca 15-20 minuter tills de är krispiga.
Krydda med örtkryddor och havssalt.
Dippsås
Ädelostdipp:
Mosa 50 gram ädelost och blanda med 2dl gräddfil och lite persilja.
Ställ kallt en stund och låt mogna.
Het chilidipp:
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1 msk sambal oelek
1 lime, saften
Blanda alla ingredienser.
Låt stå kallt ett par timmar före servering.
Medelhavsdipp:
100 g fetaost
1,5 dl gräddfil
2 msk olivolja
1/2 dl basilika, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
Mosa fetaost ihop med gräddfil med gaffel.
Droppa i oljan.
Rör ner basilika och vitlök.
Smaka av med salt.
Låt stå kallt ett par timmar före servering.
Skär kålen i mindre chipsiga bitar.
Blanda väl med olivoljan
Rosta i ugnen .ca 15-20 minuter tills de är krispiga.
Krydda med örtkryddor och havssalt.
Dippsås
Ädelostdipp:
Mosa 50 gram ädelost och blanda med 2dl gräddfil och lite persilja.
Ställ kallt en stund och låt mogna.
Het chilidipp:
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1 msk sambal oelek
1 lime, saften
Blanda alla ingredienser.
Låt stå kallt ett par timmar före servering.
Medelhavsdipp:
100 g fetaost
1,5 dl gräddfil
2 msk olivolja
1/2 dl basilika, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
Mosa fetaost ihop med gräddfil med gaffel.
Droppa i oljan.
Rör ner basilika och vitlök.
Smaka av med salt.
Låt stå kallt ett par timmar före servering.
Visningar: 131
Inlagt 2016-04-04 10:34:17






25 min