Receptbeskrivning
Hög kladdkaka med tryffel o noblesse
Ingredienser
för
Beskrivning
Hög kladdkaka med tryffel o noblesse
150g smör
3dl socker
1dl fin kakao
2tsk vaniljpulver
1krm salt
2st ägg
2dl vetemjöl
Om du dubblar receptet så får du två kakor.
Chokladtryffel:
1½dl grädde
1½dl socker
3msk sirap
75g smör
100g mörk choklad eller hälften ljus
Sätt ugnen på 175 ° C.
Smält smöret och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet.
Häll smeten i en smord form, ca 22 cm.
Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-20 minuter. kakan ska vara kladdig i mitten.
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.
Låt tryffeln stelna i kylen i 30 minuter, bred den därefter på kakbottnen.
Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.
150g smör
3dl socker
1dl fin kakao
2tsk vaniljpulver
1krm salt
2st ägg
2dl vetemjöl
Om du dubblar receptet så får du två kakor.
Chokladtryffel:
1½dl grädde
1½dl socker
3msk sirap
75g smör
100g mörk choklad eller hälften ljus
Sätt ugnen på 175 ° C.
Smält smöret och låt det svalna, rör i socker, kakao, vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet.
Häll smeten i en smord form, ca 22 cm.
Grädda kakan i nedre delan av ugnen i 15-20 minuter. kakan ska vara kladdig i mitten.
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och låt den smälta i den varma grädden. Tillsätt socker, sirap och låt koka i ca 10 minuter.
Låt tryffeln stelna i kylen i 30 minuter, bred den därefter på kakbottnen.
Låt kakan stå kallt i ytterligare 1 timme innan servering.
Visningar: 368
Inlagt 2016-04-05 14:30:26






30 min