Receptbeskrivning

Choklad- & banankaka i mikron

Ingredienser för
1 st banan
1 st ägg
2 msk kakao
1 nypa salt
Garnering:
kokos
varlfri bär
vispad grädde


  10 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao.
Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken.

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.

Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.

Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut.
Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen.
Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbe.

Visningar: 262
Inlagt 2016-04-07 06:21:56