Receptbeskrivning
Blåbärspaj
Ingredienser
för
Pajbotten
100 g margarin 1 dl socker
1 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 dl grahammjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
4 dl blåbär 2 dl gräddfil
1 st ägg
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl (ifall man använder fyrsta bär)
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Vispa fett och socker fluffigt.
Vispa ner ägget.
Blanda mjölen och bakpulvret och rör ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten i en pajform och förgrädda pajbottnen i 5-10 minuter.
Blanda ägget och sockren i gräddfilen.
Bred ut bären på den förgräddade pajbottnen.
Om du använder frysta bär så strö 2 msk potatismjöl över bären.
Häll gräddfilssåsen över bären.
Grädda pajen i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Vispa fett och socker fluffigt.
Vispa ner ägget.
Blanda mjölen och bakpulvret och rör ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten i en pajform och förgrädda pajbottnen i 5-10 minuter.
Blanda ägget och sockren i gräddfilen.
Bred ut bären på den förgräddade pajbottnen.
Om du använder frysta bär så strö 2 msk potatismjöl över bären.
Häll gräddfilssåsen över bären.
Grädda pajen i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Visningar: 340
Inlagt 2016-04-08 16:10:17






55 min