Receptbeskrivning
Vallmofrallor
Ingredienser
för
50 g smör
2 st ägg
2 dl yoghurt eller crème fraiche
0.75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjö
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrö (eller exempelvis solrosfrön, pu
2 st ägg
2 dl yoghurt eller crème fraiche
0.75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjö
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrö (eller exempelvis solrosfrön, pu
Beskrivning
6 stycken Vallmofrallor
Ställ in ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, ”halvsmält” smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver.
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna.
Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
Rulla till 6 stycken bollar.
Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Ställ in ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, ”halvsmält” smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver.
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna.
Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
Rulla till 6 stycken bollar.
Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Visningar: 510
Inlagt 2016-04-12 11:39:07






0 min