Receptbeskrivning

Fröiga frukostbullar glutenfria

Ingredienser för
2 st ägg
1 dl yoghurt
1 dl keso
0.5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
1 dl mandelmjöl
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl pofiber
0.5 dl solrosfrö
0.5 dl linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 dl hett vatten
1 tsk salt
sesamfrön + uppvispat ägg


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Per bulle: 238 kcal, 8 g protein, 20 g fett, 3 g kolhydrater

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Häll på det heta vattnet.
Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
(Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)

Visningar: 230
Inlagt 2016-04-14 11:58:05