Receptbeskrivning
Fröiga frukostbullar glutenfria
Ingredienser
för
2 st ägg
1 dl yoghurt
1 dl keso
0.5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
1 dl mandelmjöl
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl pofiber
0.5 dl solrosfrö
0.5 dl linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 dl hett vatten
1 tsk salt
sesamfrön + uppvispat ägg
1 dl yoghurt
1 dl keso
0.5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
1 dl mandelmjöl
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl pofiber
0.5 dl solrosfrö
0.5 dl linfrö
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1.5 dl hett vatten
1 tsk salt
sesamfrön + uppvispat ägg
Beskrivning
Per bulle: 238 kcal, 8 g protein, 20 g fett, 3 g kolhydrater
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Häll på det heta vattnet.
Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
(Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Häll på det heta vattnet.
Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
(Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)
Visningar: 230
Inlagt 2016-04-14 11:58:05






40 min