Receptbeskrivning

Portabello med spenat i mozzarella

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Portabello med spenat o mozzarella 4port

4st stora portobellosvamp
1dl pinjenötter
4msk grillad paprika
olja
salt, peppar

Marinad:
1st stor vitlöksklyfta
1tsk oregano
2msk soja
1dl balsamvinäger
1dl olivolja

Fyllning:
2st vitlöksklyftor
1påse babyspenat (65g)
200g mozzarella

Ta bort foten på svampen.

Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.

Marinad: Skala o pressa vitlöken i en bunke, blanda i resten av ingredienserna. Vänd runt svamparna i marinaden.

Fyllning: Fräs skalad o pressad vitlök i 1msk olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten o låt den mjukna. Krydda med salt o peppar.
Skär mozzarellan i skivor.

Lägg svamparna på grillen med undersida nedåt några minuter.
Ta av från grillen.
Fördela fräset o mozzarellan över.
Lägg tillbaka på grillen, gärna under lock.
Grilla tills mozzarellan smält. Toppa svamparna med pinjenötter o grillad paprika.

Visningar: 307
Inlagt 2016-04-15 11:55:27