Receptbeskrivning
Portabello med spenat i mozzarella
Ingredienser
för
Beskrivning
Portabello med spenat o mozzarella 4port
4st stora portobellosvamp
1dl pinjenötter
4msk grillad paprika
olja
salt, peppar
Marinad:
1st stor vitlöksklyfta
1tsk oregano
2msk soja
1dl balsamvinäger
1dl olivolja
Fyllning:
2st vitlöksklyftor
1påse babyspenat (65g)
200g mozzarella
Ta bort foten på svampen.
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.
Marinad: Skala o pressa vitlöken i en bunke, blanda i resten av ingredienserna. Vänd runt svamparna i marinaden.
Fyllning: Fräs skalad o pressad vitlök i 1msk olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten o låt den mjukna. Krydda med salt o peppar.
Skär mozzarellan i skivor.
Lägg svamparna på grillen med undersida nedåt några minuter.
Ta av från grillen.
Fördela fräset o mozzarellan över.
Lägg tillbaka på grillen, gärna under lock.
Grilla tills mozzarellan smält. Toppa svamparna med pinjenötter o grillad paprika.
4st stora portobellosvamp
1dl pinjenötter
4msk grillad paprika
olja
salt, peppar
Marinad:
1st stor vitlöksklyfta
1tsk oregano
2msk soja
1dl balsamvinäger
1dl olivolja
Fyllning:
2st vitlöksklyftor
1påse babyspenat (65g)
200g mozzarella
Ta bort foten på svampen.
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.
Marinad: Skala o pressa vitlöken i en bunke, blanda i resten av ingredienserna. Vänd runt svamparna i marinaden.
Fyllning: Fräs skalad o pressad vitlök i 1msk olja i en stekpanna någon minut. Vänd ner spenaten o låt den mjukna. Krydda med salt o peppar.
Skär mozzarellan i skivor.
Lägg svamparna på grillen med undersida nedåt några minuter.
Ta av från grillen.
Fördela fräset o mozzarellan över.
Lägg tillbaka på grillen, gärna under lock.
Grilla tills mozzarellan smält. Toppa svamparna med pinjenötter o grillad paprika.
Visningar: 307
Inlagt 2016-04-15 11:55:27






30 min