Receptbeskrivning

Minipizzor

Ingredienser för
5 dl vetemjöl
25 g jäst
2 msk olja
0.5 tsk salt
2.5 dl vatten, 37 grader varmt
1 burk krossad tomat, ca 370 g
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 tsk oregano
200 g mozzarella, riven
1 st färsk tomat
4 st champinjoner
6 skinka
6 salami
1 dl majs
0.5 dl oliver
chèvreost
3 st valnötskärnor
1 msk honung


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. DegenSätt på ugnen på 225 grader.

2. Smula jästen i en bunke.

3. Tillsätt lite 37 gradigt vatten. Blanda.

4. Rör i olja, salt samt resten av vattnet.

5. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, tills det är en smidig deg.

6. Låt jäsa under duk i 50 min- 1 timme.

7. Baka ut degen och stansa ut mindre pizzor ur den stora pizzan med hjälp av kakformar, bunkar eller vad du har hemma.

8. Lägg ut småpizzorna på bakplåtspapper.

9. PizzornaSmeta ut tomatsås på de små pizzorna och strö över ost.

10. Variera ingredienserna på pizzorna så de passar olika smaker. Gör till exempel en salamipizza som ser ut som en gris med salamitryne, salamiöron och olivögon. Eller en pizza, som ser ut som en apa, med champinjoner som öron, skinkmun och majs till ögon. Eller så kan du strö på chèvren istället för mozzarella, hacka på valnötter och ringla över lite honung. Låt fantasin flöda och skapa dina egna smarriga och roliga pizzor.

11. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Visningar: 564
Inlagt 2012-04-14 05:30:06