Receptbeskrivning
Parmesankyckling med tomatsalsa
Ingredienser
för
Beskrivning
4 kycklingfiler
2 äggulor
2 dl riven parmesanost
1 tsk paprikapulver
3 msk vatten
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
600 g fryst klyftpotatis
SALSA:
4 tomater
halv gurka
halv rödlök
0.5 dl hackad persilja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
SÃ…S:
1 kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda
äggulor, parmesan, paprikapulver
och vatten. Blanda mjölet med salt
och peppar.
2. Doppa kycklingfilerna först
i mjölblandningen och därefter i
äggblandningen. Lägg filerna i en
ugnssäker form. Strö ut
potatisklyftorna runt omkring. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen fått
fin färg och är genomstekt.
3. Satsa : Skär tomater och gurka i
små tärningar. Skala och finhacka
Löken. Blanda grönsakerna med
persillan. Krydda med salt och peppar.
3. SÃ¥s : Hacka basilikan och blanda
med Lätt creme fraiche och salt.
4. Servera kycklingen med ugnstekta potatisklyftor, tomatsalsa och basilikasåsen.
2 äggulor
2 dl riven parmesanost
1 tsk paprikapulver
3 msk vatten
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
600 g fryst klyftpotatis
SALSA:
4 tomater
halv gurka
halv rödlök
0.5 dl hackad persilja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
SÃ…S:
1 kruka basilika
2 dl lätt creme fraiche
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda
äggulor, parmesan, paprikapulver
och vatten. Blanda mjölet med salt
och peppar.
2. Doppa kycklingfilerna först
i mjölblandningen och därefter i
äggblandningen. Lägg filerna i en
ugnssäker form. Strö ut
potatisklyftorna runt omkring. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen fått
fin färg och är genomstekt.
3. Satsa : Skär tomater och gurka i
små tärningar. Skala och finhacka
Löken. Blanda grönsakerna med
persillan. Krydda med salt och peppar.
3. SÃ¥s : Hacka basilikan och blanda
med Lätt creme fraiche och salt.
4. Servera kycklingen med ugnstekta potatisklyftor, tomatsalsa och basilikasåsen.
Visningar: 630
Inlagt 2016-04-17 11:14:39