Receptbeskrivning
Lchf chokladmoussetårta.
Ingredienser
för
Brun mousse:
250 g 70% choklad (gärna med hallonsmak) 4 dl grädde
2 dl creme fraiche
Vit mousse:
4 dl lgrädde 200 g philadelphia ost
1.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl ev stevia sötningsmedel inte ett måste
Garnering:
hallon vispad grädde
Beskrivning
Brun mousse:
Hacka chokladen.
Värm hälften av grädden i en kastrull.
ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev sötningsmedel.
Vispa tills det är tjockt och välblandat.
"Montering"
Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.
Hacka chokladen.
Värm hälften av grädden i en kastrull.
ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev sötningsmedel.
Vispa tills det är tjockt och välblandat.
"Montering"
Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.
Visningar: 833
Inlagt 2016-04-19 12:59:39






30 min