Receptbeskrivning
Chokladmuffins med cheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladmuffins med cheesecake
Botten:
125g smör
100g choklad
2dl strösocker
3st ägg
1,5tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1krm salt
1tsk bakpulver
0,75dl kakao
Topping:
150g philadelphia
1st äggula
3msk florsocker
0.5tsk mortlade kardemummakärnor
Gör chokladmuffinsen så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.
Gör Cheesecaken så här:
Rör ihop Philadelphiaost med äggula, kardemumma och florsocker.
Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.
Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P
Botten:
125g smör
100g choklad
2dl strösocker
3st ägg
1,5tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1krm salt
1tsk bakpulver
0,75dl kakao
Topping:
150g philadelphia
1st äggula
3msk florsocker
0.5tsk mortlade kardemummakärnor
Gör chokladmuffinsen så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.
Gör Cheesecaken så här:
Rör ihop Philadelphiaost med äggula, kardemumma och florsocker.
Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.
Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P
Visningar: 153
Inlagt 2016-04-24 17:32:31






30 min