Receptbeskrivning
Kyckling i parmesan & tryffelsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling i Parmesan- och Tryffelsås 4port.
600g strimlad kycklingfilé
1st gul lök
300g champinjoner
3st vitlöksklyftor
1/2st kycklingbuljong
1,5dl vitt vin
4dl grädde
smör att steka i
salt, svartpeppar
2-3msk tryffelolja
80g bladpenat
2dl riven parmesan
Skär kycklingen i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.
Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt.
Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund.
Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.
600g strimlad kycklingfilé
1st gul lök
300g champinjoner
3st vitlöksklyftor
1/2st kycklingbuljong
1,5dl vitt vin
4dl grädde
smör att steka i
salt, svartpeppar
2-3msk tryffelolja
80g bladpenat
2dl riven parmesan
Skär kycklingen i strimlor.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.
Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt.
Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund.
Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.
Visningar: 721
Inlagt 2016-04-25 18:53:51






30 min