Receptbeskrivning

Kyckling i parmesan & tryffelsås

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kyckling i Parmesan- och Tryffelsås 4port.


600g strimlad kycklingfilé
1st gul lök
300g champinjoner
3st vitlöksklyftor
1/2st kycklingbuljong
1,5dl vitt vin
4dl grädde
smör att steka i
salt, svartpeppar
2-3msk tryffelolja
80g bladpenat
2dl riven parmesan

Skär kycklingen i strimlor.

Hetta upp en stekpanna med smör och fräs kycklingen, någon minut räcker. Salta och peppra. Ställ undan.

Finhacka lök, vitlök och skiva svampen tunt.

Fräs lök och svamp i olivolja/kokosolja utan smak och låt vitlöken fräsa med i slutet. Häll på vinet och låt puttra en stund.

Rör sedan ner buljong, grädde och tryffelolja, lägg ner kycklingen. Sjud i några minuter. Rör ner parmesan och bladspenat och smaka av med salt och peppar.

Servera med valfritt tillbehör.

Visningar: 721
Inlagt 2016-04-25 18:53:51