Receptbeskrivning
Sega dumlesnitt
Ingredienser
för
Beskrivning
Sega Dumlesnitt
150g Smör, rumsvarmt
1,5dl Strösocker
1,5msk Vaniljsocker
1,5msk Sirap, ljus
3 3/4dl Vetemjöl
1,5tsk Bakpulver
Dumle
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna på mitten, och tryck ner dem i längderna.
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
150g Smör, rumsvarmt
1,5dl Strösocker
1,5msk Vaniljsocker
1,5msk Sirap, ljus
3 3/4dl Vetemjöl
1,5tsk Bakpulver
Dumle
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna på mitten, och tryck ner dem i längderna.
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
Visningar: 349
Inlagt 2016-04-28 05:46:10






30 min