Receptbeskrivning
Sega browniekakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Sega Browniekakor 15st
300g Choklad, 70%
30g Smör
2st Ägg
1,5dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
0,5tsk Bakpulver
3,5dl Vetemjöl
0,5dl Kakao
0,5tsk Salt
Flingsalt & Chokladknappar
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält ihop 225 g av Chokladen med smöret i en kastrull på låg värme. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke – Vispa ej!
Tillsätt de torra ingredienserna samt den smälta chokladblandningen i äggsmeten. Rör ihop till en jämn, kladdig deg.
Hacka resten av chokladen (75g) och arbeta in det i degen. Klicka ut 5 jämnstora bollar på plåten – fler får inte plats!
Så upprepa igen när den första plåten är färdig.
Strö över flingsalt och chokladknappar.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna en aning på plåten innan du flyttar på kakorna.
300g Choklad, 70%
30g Smör
2st Ägg
1,5dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
0,5tsk Bakpulver
3,5dl Vetemjöl
0,5dl Kakao
0,5tsk Salt
Flingsalt & Chokladknappar
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält ihop 225 g av Chokladen med smöret i en kastrull på låg värme. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke – Vispa ej!
Tillsätt de torra ingredienserna samt den smälta chokladblandningen i äggsmeten. Rör ihop till en jämn, kladdig deg.
Hacka resten av chokladen (75g) och arbeta in det i degen. Klicka ut 5 jämnstora bollar på plåten – fler får inte plats!
Så upprepa igen när den första plåten är färdig.
Strö över flingsalt och chokladknappar.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt svalna en aning på plåten innan du flyttar på kakorna.
Visningar: 297
Inlagt 2016-04-28 05:49:37