Receptbeskrivning
Biskvier
Ingredienser
för
Botten:
1.5 dl mandelmjöl 1 st äggvita (spara gulan)
1 msk sötströ
Chokladkräm:
50 g smör 50 g mascarpone
1 st äggula
1.5 msk stevia strö
1 tsk kakao
1.5 krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
50 g mörk choklad Beskrivning
Boten:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ingredienserna med varandra.
Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills kakorna får färg.
Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkrämen:
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser.
Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens.
Toppa krämen på de avsvademnade kakbottnarna.
Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).
Chokladöverdrag:
Smält chokladen och låt den svalna en aning.
Doppa biskverna i chokladen och låt demåterigen stelna i kylen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ingredienserna med varandra.
Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills kakorna får färg.
Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkrämen:
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser.
Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens.
Toppa krämen på de avsvademnade kakbottnarna.
Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).
Chokladöverdrag:
Smält chokladen och låt den svalna en aning.
Doppa biskverna i chokladen och låt demåterigen stelna i kylen.
Visningar: 296
Inlagt 2016-04-29 04:42:48