Receptbeskrivning
Hallon och chokladtårtan.
Ingredienser
för
TÃ¥rtbotten:
50 g smör 2 st äggulor
1 st vaniljstång
4.5 bitar mörk choklad
1 dl grädde
120 g sötmandel
0.5 tsk bakpulver
Vaniljkräm:
500 g mascarpone 4 st äggulor
1.5 tsk vaniljsocker
Garnering:
3 dl vispgrädde färska hallon
Beskrivning
TÃ¥rtbotten:
Vispa samman smör med äggulor.
Skrapa ur märgen ur vaniljstången ner i smörblandningen.
Smält chokladbitarna och ner i smörblandningen.
Vispa grädden och blanda ned i smörblandningen.
Mixa sötmandel till mandelmjöl och blanda ner i smör-gräddeblandningen.
Tillsätt även bakpulver.
Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 grader.
LÃ¥t svalna och dela i 3 st bottnar.
Första lagret kan man ha mosade hallon på och på den andra lagret kan man ha vaniljkräm.
Vaniljkräm:
Blanda samman mascarpone, äggulor och vaniljsocker till en kräm/sås.
Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med färska hallon.
Vispa samman smör med äggulor.
Skrapa ur märgen ur vaniljstången ner i smörblandningen.
Smält chokladbitarna och ner i smörblandningen.
Vispa grädden och blanda ned i smörblandningen.
Mixa sötmandel till mandelmjöl och blanda ner i smör-gräddeblandningen.
Tillsätt även bakpulver.
Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 grader.
LÃ¥t svalna och dela i 3 st bottnar.
Första lagret kan man ha mosade hallon på och på den andra lagret kan man ha vaniljkräm.
Vaniljkräm:
Blanda samman mascarpone, äggulor och vaniljsocker till en kräm/sås.
Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med färska hallon.
Visningar: 288
Inlagt 2016-04-29 04:49:44