Receptbeskrivning

Zataykyckling med ingefärsrostade haricotverts

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Zataykyckling med ingefärsrostade haricotverts
4port


600g kycklingfilé
3cm urkärnad röd spansk peppar (3cm)
3st vitlöksklyfta(or)
50g ingefära
150g haricots verts
1,5dl rostade jordnötter
400g kokosmjölk
1 msk honung
2msk japansk soja
salt och svartpeppar
rapsolja
ris

Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet.

Skala och riv ingefäran, eller mixa den i en liten matberedare.
Blanda ca 1 ½ msk av ingefäran med 150 gram haricotsvert i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta och peppra efter smak.

Blanda runt ordentligt med händerna. Sätt in i ugnen i ca 15 min tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

Finhacka 2-3 vitlöksklyftor och 3 cm chili och blanda med ca 2 msk ingefära i en skål. (Vill du ha den mer spicy tar du bara lite mer chili).

Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en panna med 1 msk olja och fräs kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära, chili och 1 tsk salt.

Mixa eller mortla 1 ½ dl jordnötter så att de blir finfördelat och tillsätt till kycklingen.
Fräs runt och tillsätt kokosmjölken, 1 msk honung och 2 msk soja.

Låt det stå och puttra på medelvärme ca 5 min och servera tillsammans med ris och haricotsvert.

Passande vin:

M A N Chenin Blanc 2015 har en saftig, fräsch smak av citrus, äpplen, stenfrukt och lite mineraler - det är en mycket bra kombination till den här kryddiga kycklingrätten. De intensiva smakerna i maten gör att vinet visar sig från sin bästa sida med en fräsch fruktighet.

Visningar: 330
Inlagt 2016-04-29 06:00:49