Receptbeskrivning

Chocolate chip cookie dough ice cream

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chocolate chip cookie dough ice cream cake

Amerikansk jättecooke- botten:
100g Choklad, 70%
85g Smör
1dl Strösocker
1dl Farinsocker
1st Ägg, litet
1tsk Bikarbonat
2tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1dl Havregryn
2dl Vetemjöl


Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä botten av en springform (15 cm) med bakplåtspapper.

Vispa smör och socker x2 ljust och luftigt.
Tillsätt ägget och rör om.

Tillsätt det torra ingredienserna och arbeta ihop en jämn deg.
Arbeta in den hackade chokladen.

Tryck ut degen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.

LÃ¥t kakan svalna helt innan du tar bort kanten.

Glass:
2,5dl Vispgrädde
1/2 burk Kondenserad mjölk
Kolasås
Kakdeg


Häll grädden och den kondenserade mjölken i en bunke.

Vispa med elvisp till en fluffig smet.

Ringla ner kolasås.

Tillsätt bollar av kakdeg.

Rör ihop.

Chocolate chip cookie dough Glasstårta:
Låt botten vara kvar i formen, sätt på kanten.
Häll över glassmeten och ställ in i frysen över natten.

Rulla bollar av kakdeg.
Strö över choklad flakes och bollar av kakdeg innan servering.

Det går bra att frysa tårtan med kakdegsbollarna på.

Tänk på att ställa fram tårtan en stund innan servering

Visningar: 220
Inlagt 2016-05-03 06:12:22