Receptbeskrivning
Helenas heta morotssoppa
Ingredienser
för
4 st morötter, stora
0.5 l vatten
1 st hönsbuljong
0.5 tsk sambal oelek
2 dl vispgrädde
2 dl yoghurt
1-2 msk honung
8 st green shell musslor
1 parmesanost
1 st citron, saft
0.5 l vatten
1 st hönsbuljong
0.5 tsk sambal oelek
2 dl vispgrädde
2 dl yoghurt
1-2 msk honung
8 st green shell musslor
1 parmesanost
1 st citron, saft
Beskrivning
1. SoppaStek morötterna i smör eller olja för att få fram smaken, koka upp vatten och buljong och ha morötter och sambal oeleken.
2. Koka tills morötterna är riktigt mjuka.
3. Mixa med stavmixer och lägg i 2 dl grädde.
4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer sambal oelek om du vill ha mer sting på soppan!
5. Blanda yoghurt med honung, häll soppan i vackra glas och klicka på yoghurten och dekorera med någon färsk ört.
6. Parmesanostgratinerade Green shells till soppanLägg musslorna på en plåt salta peppra och pressa på citron.
7. Riv sedan rikligt med parmesanost på och in mitt i ugnen på 220 grader några minuter, bara tills dom fått färg.
2. Koka tills morötterna är riktigt mjuka.
3. Mixa med stavmixer och lägg i 2 dl grädde.
4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer sambal oelek om du vill ha mer sting på soppan!
5. Blanda yoghurt med honung, häll soppan i vackra glas och klicka på yoghurten och dekorera med någon färsk ört.
6. Parmesanostgratinerade Green shells till soppanLägg musslorna på en plåt salta peppra och pressa på citron.
7. Riv sedan rikligt med parmesanost på och in mitt i ugnen på 220 grader några minuter, bara tills dom fått färg.
Visningar: 348
Inlagt 2012-04-14 09:39:18

