Receptbeskrivning

Regnbågstårta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Regnbågstårta

Allt jag tillagar är gjort med laktosfritt. Så även denna tårta.

TÃ¥rtbottnar:
300g smör
5dl strösocker
6st ägg
5tsk vaniljsocker
ca 9,5dl vetemjöl
1/2tsk salt
5tsk bakpulver
5dl mjölk

Hushållsfärger (karamellfärg) gul, blå grön och röd. Orange=gul+röd och lila=röd+blå.

Fyllning:
5dl vispad grädde
Dumlefluff

Dumlefluff:
180g dumlekolor (ca 22 stycken)
3dl vispgrädde

Limefrosting:
100g smör
7dl florsocker
300g färskost t ex philadelphiaost
finrivet skal av 2 lime
2tsk limejuice


Vispa smör och strösocker poröst.

Separera äggen. Gula och vita för sig.
Häll i äggvitan lite i taget samtidigt som du vispar tills smeten är väl blandad.
Sikta ner vaniljsocker i smeten.
Rör om tills smeten är jämn. Använd inte en visp här utan hellre en slickepott, så att du är säker på att det rörs om och inte kommer in för mycket luft i smeten.

Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en annan bunke.
Varva därefter med att sikta ner mjölblandningen och mjölken i smeten samtidigt som du rör om.

Fördela smeten i 8 skålar. Försök få lika mycket smet i varje form. Jag använde mig av dl-måttet.
Färga tills du är nöjd med färgerna.

Smörj 8 stycken engångspajformar (aluminium, 23 cm) med smör och fördela den färgade smeten i varsin form.

Grädda i ugnen på 150 grader (i varmluftsugn. 175 grader vanlig ugn).

Jag bakade fyra bottnar åt gången. I min ugn behövde de stå inne i 20 minuter. Känn med en sticka att bottnarna är torra.

Efter att tårtbottnarna har kallnat ordentligt, lossa dom försiktig ur pajformen.

Plasta in bottnarna var för sig med plastfolie och frys in över natten, ta fram bottnarna några timmar innan tårtan ska fyllas och låt den tina i rumstemperatur.


Dela dumlekolor i mindre bitar.

Värm vispgrädden i en kastrull. OBS! Får inte koka!
Häll i kolorna och rör om tills de smält.
LÃ¥t svalna lite.

Häll dumlegrädden i en burk med tätslutande lock och låt den stå kallt i minst 6 timmar i kylskåpet (gärna över natten).

När dumlegrädden är helt kall vispas den till ett fluff.

Bred fyllning mellan bottnarna. Jag gjorde två lager med daimfluff och resten med vispad grädde.


Vispa ihop smör och florsocker med elvisp.
Tillsätt färskost, limeskal och juice.
Vispa smeten slät.
Spritsa eller fördela frostingen med en spatel på och runt om tårtan.

Garnera. Jag använde mig av vita och rosa sockerkulor samt lite rosa "ängladamm".

Visningar: 689
Inlagt 2016-05-09 12:38:23