Receptbeskrivning

Rabarber och jordgubbsrutor

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rabarber och jordgubbsrutor 25-35st


Till degen:
170g vetemjöl
115g strösocker
1/2tsk salt
rivet skal från en halv citron
150g kallt osaltat smör

Till fyllningen:
ca 350g rabarber, skuren i bitar
ca 350g jordgubbar, skurna i bitar
2st ägg
170g strösocker
170g grekisk yoghurt med jordgubbssmak
6msk vetemjöl
1/2tsk salt
1/2tsk vaniljextrakt
saft från en halv citron


Värm ugnen till 175 grader.

Klä en fyrkantig bakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper och smörj detta.

Blanda mjöl, socker, salt och rivet citronskal. Tillsätt smöret i bitar och blanda till en grynig massa.

Pressa 3/4 av degen i botten på bakformen. Spara resten.

Grädda botten i ca 20 minuter och låt svalna något.

Vispa ägg, socker, yoghurt, salt, vaniljextrakt och citronjuice.

Lägg jordgubbar och rabarber på den avsvalnade botten, och häll sedan över äggblandningen.

Strö över det sista av degblandningen och grädda i ca 1 timme.

LÃ¥t svalna helt och dela i rutor.

Visningar: 484
Inlagt 2016-05-09 19:47:41