Receptbeskrivning
Nutellabrownies
Ingredienser
för
Beskrivning
Nutellabrownies 15 bitar
200g Smör
2dl Strösocker
1dl Farinsocker
0.5msk Vaniljsocker
4st Ägg
2.25dl Vetemjöl
1dl Kakao
1tsk Bakpulver
1.5 + 1dl Nutella
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och tag bort från värmen.
Rör ner strösocker, farinsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggen – ett i taget. Rör ihop smeten ordentligt mellan varje ägg.
Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner det i smeten. Rör ihop en klumpfri smet med en spatel.
Värm 1.5 dl Nutella i micron i 30 sekunder och rör sedan ner den i smeten.
Häll smeten i formen och spritsa över resterande nutella.
Rör runt lite med en kniv i smeten så att det bildas ett fint mönster.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter.
Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.
200g Smör
2dl Strösocker
1dl Farinsocker
0.5msk Vaniljsocker
4st Ägg
2.25dl Vetemjöl
1dl Kakao
1tsk Bakpulver
1.5 + 1dl Nutella
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och tag bort från värmen.
Rör ner strösocker, farinsocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggen – ett i taget. Rör ihop smeten ordentligt mellan varje ägg.
Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner det i smeten. Rör ihop en klumpfri smet med en spatel.
Värm 1.5 dl Nutella i micron i 30 sekunder och rör sedan ner den i smeten.
Häll smeten i formen och spritsa över resterande nutella.
Rör runt lite med en kniv i smeten så att det bildas ett fint mönster.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter.
Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.
Visningar: 335
Inlagt 2016-05-14 08:51:08






30 min