Receptbeskrivning

Chokladbollstårta

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladbollstårta 12 bitar

500g Smör
2.5dl Florsocker
1msk Vaniljsocker
1 burk Nutella
1.5dl Kakao
1dl Kaffe
ca. 20dl Havregryn
+ Kokos
+ 1dl Nutella & valfritt godis som topping

Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.

Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent.

Tillsätt kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra.

Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.

Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.

Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.

Visningar: 375
Inlagt 2016-05-16 05:27:22