Receptbeskrivning
Chokladbollstårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladbollstårta 12 bitar
500g Smör
2.5dl Florsocker
1msk Vaniljsocker
1 burk Nutella
1.5dl Kakao
1dl Kaffe
ca. 20dl Havregryn
+ Kokos
+ 1dl Nutella & valfritt godis som topping
Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent.
Tillsätt kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra.
Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.
500g Smör
2.5dl Florsocker
1msk Vaniljsocker
1 burk Nutella
1.5dl Kakao
1dl Kaffe
ca. 20dl Havregryn
+ Kokos
+ 1dl Nutella & valfritt godis som topping
Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent.
Tillsätt kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra.
Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.
Visningar: 375
Inlagt 2016-05-16 05:27:22






30 min.jpg)