Receptbeskrivning

Glass lchf - grundrecept

Ingredienser för
3 dl vispgrädde
3 st ägg
2 msk sötströ
0.5 tsk vaniljpulver


  200 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Vispa grädden lagom hårt med elvisp.

Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver.

Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp.
Du behöver inte göra rent elvisparna från grädden.

Tillsätt grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.


Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid.
Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.

Upptining:
När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare.


Visningar: 183
Inlagt 2016-05-16 06:56:20