Receptbeskrivning

Kyckling Shawarma

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Shawarma 6port

4-5st kycklingfilé

Marinad:
2dl turkisk yoghurt
0,5dl ketchup
0,5dl olivolja
3st vitlöksklyftor
4msk vitvinsvinäger
1st pressad citron
2tsk salt
1tsk svartpeppar
1msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)

Gör egen shawarmakrydda:
1msk malen spiskummin
1msk korianderpulver
1msk vitlökspulver
1tsk kardemumma
1/2msk paprikapulver
1tsk gurkmeja
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1/2tsk mald cayennepeppar
1tsk mald svartpeppar
1/2tsk mald kanel

Garnering:
2st paprikor i valfri färg
1st stor gul lök


Skär varje filé i tre bitar.

Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl, täck formen ordentligt och ställ i kylen i minst 8 timmar, gärna 12 timmar.

Innan det är dags att tillaga kycklingen låter du dem stå i rumstemperatur en stund.

Värm ugnen till 200°.

Skär paprika och lök i tunna strimlor och blanda med kycklingen och marinaden. Rör om väl och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 30 min.

Öppna upp luckan några ggr och rör om i formen.

Ta ut ur ugnen när kycklingen är klar, täck med folie och låt stå en stund i rumstemperatur, ca 15-30 min.

Smakerna blandas och kycklingen blir saftigare om en får stå innan du skär upp den. Hit kan du förbereda din shawarma och tillaga vid senare tillfälle om du vill det.

Lägg kycklingbitarna på en skärbräda och skär i tunna strimlor. Lägg på en plåt eller ugnsform tillsammans med lök- och paprikastrimlorna.

Värm ugnen till 250° med grill funktion på.

Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills kycklingstrimlorna får färg och blir grillade.

Servera direkt med sallad, pommes/bröd och vitlökssås.

Visningar: 300
Inlagt 2016-05-17 06:49:29