Receptbeskrivning

Kryddstekt lax med mangosalsa

Ingredienser för
400 g kallrökt lax, utan skinn
1 msk olivolja
1 msk finmalda blandade kryddor, sammanlagt, paprik
1 st mango, stor
2 st salladslökar
1 st persilja, kvist, slätbladig
1 st spansk pepparfrukt, röd
4 msk lime, saft
2 msk olivolja
2 krm salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Laxen: Pensla laxen med olivolja och pudra över kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn laxen ca 10 sekunder på varje sida. Låt den svalna och vira in den i plastfolie. Ställ svalt.
2. Mangosalsa: Skala och tärna mangon i små tärningar, ca 1/2 cm. Strimla salladslök och persiljeblad. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
3. Blanda mango, salladslök, persilja, pepparfrukt, limesaft, olivolja och salt i en skål. Ställ svalt. Hit går bra att förbereda.
4. Skär laxen i tunna skivor och servera den med en klick mangosalsa.

Visningar: 162
Inlagt 2012-04-14 14:05:50