Receptbeskrivning
Shishtaouk - kycklingkebab
Ingredienser
för
Beskrivning
Shish taouk- Kycklingkebab 6port
5st kycklingfilé
2st lökar
2st gröna paprikor
Marinad:
3dl turkisk eller grekisk yoghurt
5st vitlöksklyftor, pressade
0,5dl ketchup
1st pressad citron
0,5dl olivolja
1msk paprikapulver
0,5tsk kummin (inte spiskummin)
1tsk salt
1tsk svartpeppar
0,5tsk kanel
0,5tsk sju kryddor – recept finns i Shawarma kyckling
Blanda alla ingredienser till marinaden, smaka av och krydda/salta eventuellt mer, ställ åt sidan i 15 min.
Skär kycklingen, paprika och lök i bitar. Lägg kycklingen i en form och häll över marinaden, blanda ordentligt. Blanda i paprika och löken, rör om, täck sedan formen och ställ i kylen. Låt stå minst 8 timmar, gärna 12-14 timmar för att få riktigt möra kycklingbitar.
Varva kyckling, paprika och lök på spett, lägg på en ugnsplåt. Pensla med lite av marinaden och låt stå medan du värmer ugnen.
Värm ugnen till 250° med grillfunktion på.
Ta in plåten mitt i ugnen och låt tillagas i ca 25 min, tillagningstiden varierar beroende på hur stora bitar kycklingarna är.
Ta ut och servera genast
5st kycklingfilé
2st lökar
2st gröna paprikor
Marinad:
3dl turkisk eller grekisk yoghurt
5st vitlöksklyftor, pressade
0,5dl ketchup
1st pressad citron
0,5dl olivolja
1msk paprikapulver
0,5tsk kummin (inte spiskummin)
1tsk salt
1tsk svartpeppar
0,5tsk kanel
0,5tsk sju kryddor – recept finns i Shawarma kyckling
Blanda alla ingredienser till marinaden, smaka av och krydda/salta eventuellt mer, ställ åt sidan i 15 min.
Skär kycklingen, paprika och lök i bitar. Lägg kycklingen i en form och häll över marinaden, blanda ordentligt. Blanda i paprika och löken, rör om, täck sedan formen och ställ i kylen. Låt stå minst 8 timmar, gärna 12-14 timmar för att få riktigt möra kycklingbitar.
Varva kyckling, paprika och lök på spett, lägg på en ugnsplåt. Pensla med lite av marinaden och låt stå medan du värmer ugnen.
Värm ugnen till 250° med grillfunktion på.
Ta in plåten mitt i ugnen och låt tillagas i ca 25 min, tillagningstiden varierar beroende på hur stora bitar kycklingarna är.
Ta ut och servera genast
Visningar: 124
Inlagt 2016-05-17 06:55:30






30 min