Receptbeskrivning
Tabbouleh
Ingredienser
för
Beskrivning
Tabbouleh 6port
1 stor bunt persilja, ca 500 g
3st tomater
2-3st salladslökar, eller en liten rödlök
1/2st isbergssallad (går att utesluta)
½dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
1dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
2-3st citroner beroende hur sur du vill ha din sallad
0,5dl olivolja
Salt
Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sand. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den.
Bulguren ska inte blötläggas, annars får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.
Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!
1 stor bunt persilja, ca 500 g
3st tomater
2-3st salladslökar, eller en liten rödlök
1/2st isbergssallad (går att utesluta)
½dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
1dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
2-3st citroner beroende hur sur du vill ha din sallad
0,5dl olivolja
Salt
Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sand. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den.
Bulguren ska inte blötläggas, annars får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.
Låt stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!
Visningar: 117
Inlagt 2016-05-17 09:30:13






30 min.jpg)