Receptbeskrivning

Chokladcheesecake

Ingredienser för
botten
250 g double chocolate chip cookies
75 g smör - rumsvarmt
fyllning
400 g cream cheese (philadelphia el. likn. färskost)
1 burk crème fraiche
dl kaffe - starkt, ljummet
200 g mörk choklad
2 st ägg
dl strösocker


  35 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Botten:
Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.

Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna.

Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.

Fyllning:
Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.

Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.

Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen.

Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.

Visningar: 220
Inlagt 2012-04-14 14:43:02