Receptbeskrivning
Chokladcheesecake
Ingredienser
för
botten
250 g double chocolate chip cookies
75 g smör - rumsvarmt
fyllning
400 g cream cheese (philadelphia el. likn. färskost)
1 burk crème fraiche
dl kaffe - starkt, ljummet
200 g mörk choklad
2 st ägg
dl strösocker
250 g double chocolate chip cookies
75 g smör - rumsvarmt
fyllning
400 g cream cheese (philadelphia el. likn. färskost)
1 burk crème fraiche
dl kaffe - starkt, ljummet
200 g mörk choklad
2 st ägg
dl strösocker
Beskrivning
Botten:
Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna.
Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
Fyllning:
Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen.
Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.
Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna.
Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
Fyllning:
Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten, men stelnar i kylen.
Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.
Visningar: 344
Inlagt 2012-04-14 12:43:02

