Receptbeskrivning
Heta räkor chili & vitlök
Ingredienser
för
1 kg tigerräkor, råa med skal
8 st vitlöksklyftor
2 st röda chilifrukter
1 dl olivolja
1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
1 knippe bladpersilja
8 st vitlöksklyftor
2 st röda chilifrukter
1 dl olivolja
1 dl torrt vitt vin (kan uteslutas)
1 knippe bladpersilja
Beskrivning
Förberedd och wooka upp dem snabbt när gästerna kommit.
Tänk bara på att följa tigeräkor som inte är producerade på ett sådant sätt att det drabbar miljön
Gör så här:
Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs dem sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta.
Rör under tiden, ca 1-2 minuter, tills de är mjuka.
Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa.
Häll över vinet och låt det koka upp någon minut bara.
Smaka av med lite salt, om det behövs.
Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.
Tänk bara på att följa tigeräkor som inte är producerade på ett sådant sätt att det drabbar miljön
Gör så här:
Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs dem sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta.
Rör under tiden, ca 1-2 minuter, tills de är mjuka.
Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare 2 minuter, tills de blivit vackert rosa.
Häll över vinet och låt det koka upp någon minut bara.
Smaka av med lite salt, om det behövs.
Lägg upp i en skål och strö rikligt med hackad bladpersilja över.
Visningar: 349
Inlagt 2016-05-20 05:52:15






0 min