Receptbeskrivning
Vaniljrutor i långpanna (vaniljhjärtan)
Ingredienser
för
Beskrivning
Vaniljrutor i långpanna (vaniljhjärtan) 24st
300g smör
6dl vetemjöl
2,5dl strösocker
1msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Fyllning:
2st ägg
250g kesella vanilj (1 burk)
1dl creme fraiche
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare.
Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper.
Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över degbottnen i långpannan. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter min. Pudra över florsocker precis före servering.
300g smör
6dl vetemjöl
2,5dl strösocker
1msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Fyllning:
2st ägg
250g kesella vanilj (1 burk)
1dl creme fraiche
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare.
Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper.
Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker.
Häll fyllningen över degbottnen i långpannan. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter min. Pudra över florsocker precis före servering.
Visningar: 740
Inlagt 2016-05-20 09:15:10






30 min