Receptbeskrivning
Foccacia
Ingredienser
för
4 st ägg
200 g färskost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
100 g fetaost
10 st oliver
1 nypa rosmarin
30 g rödlök
1 msk flingsalt
2 msk olivolja
200 g färskost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
100 g fetaost
10 st oliver
1 nypa rosmarin
30 g rödlök
1 msk flingsalt
2 msk olivolja
Beskrivning
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten.
Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en bakplåtspappers klädd långpanna (ca 15x23cm)
Peta ner oliver, tärnad fetaost, och grovt hackad rödlök i smeten.
Strö över rosmarin och flingasalt.
Ringla på olivolja över det hela.
Ställ in i ugnen och grädda ca: 25 minuter.
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten.
Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en bakplåtspappers klädd långpanna (ca 15x23cm)
Peta ner oliver, tärnad fetaost, och grovt hackad rödlök i smeten.
Strö över rosmarin och flingasalt.
Ringla på olivolja över det hela.
Ställ in i ugnen och grädda ca: 25 minuter.
Visningar: 169
Inlagt 2016-05-20 11:27:02






40 min