Receptbeskrivning
Rabarber/Jordgubbskladdkaka i bitar
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarber/Jordgubbskladdkaka i rutor 16st
175g smör
2 ½dl strösocker
1 nypa salt
1msk vaniljsocker
4st ägg
3dl vetemjöl
Garnering
ca 300g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet).
Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
175g smör
2 ½dl strösocker
1 nypa salt
1msk vaniljsocker
4st ägg
3dl vetemjöl
Garnering
ca 300g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet).
Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Visningar: 370
Inlagt 2016-05-24 20:03:45






30 min