Receptbeskrivning

Rabarber/Jordgubbskladdkaka i bitar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rabarber/Jordgubbskladdkaka i rutor 16st

175g smör
2 ½dl strösocker
1 nypa salt
1msk vaniljsocker
4st ägg
3dl vetemjöl

Garnering
ca 300g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker


Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.

Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet).

Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Visningar: 370
Inlagt 2016-05-24 20:03:45