Receptbeskrivning
Rabarbersmulpaj med kardemumma
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarbersmulpaj 10port
500g Rabarber
1msk Potatismjöl
2tsk Kardemumma
0.5 – 1dl Strösocker – beroende på rabarberns syrlighet
250g Smör
3dl Vetemjöl
3dl Havregryn
1dl Farinsocker
Börja med att sätta ugnen på 200°C och smöra en ugnsfast pajform.
Skölj rabarbern och skär den i skivor. Lägg i pajformen och tillsätt potatismjöl, kardemumma och strösocker efter smak. Rör om med en sked tills allt blandats ordentligt, ställ åt sidan.
Arbeta ihop smör, vetemjöl, havregryn och farinsocker till en smulig deg.
Lägg degen över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Servera gärna med Vaniljvisp.
500g Rabarber
1msk Potatismjöl
2tsk Kardemumma
0.5 – 1dl Strösocker – beroende på rabarberns syrlighet
250g Smör
3dl Vetemjöl
3dl Havregryn
1dl Farinsocker
Börja med att sätta ugnen på 200°C och smöra en ugnsfast pajform.
Skölj rabarbern och skär den i skivor. Lägg i pajformen och tillsätt potatismjöl, kardemumma och strösocker efter smak. Rör om med en sked tills allt blandats ordentligt, ställ åt sidan.
Arbeta ihop smör, vetemjöl, havregryn och farinsocker till en smulig deg.
Lägg degen över rabarbern.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Servera gärna med Vaniljvisp.
Visningar: 145
Inlagt 2016-05-25 04:51:28






30 min.jpg)