Receptbeskrivning
Köttfärsgulasch
Ingredienser
för
1 st gul lök(ar)
200 g köttfärs
2 st morot
2 st potatis(ar) av fast sort
1 st paprika
5 dl grönsaksbuljong
1 krossade tomater ca 300 gram
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
2 krm kummin, malen
1 msk persilja
1 dl crème fraiche
200 g köttfärs
2 st morot
2 st potatis(ar) av fast sort
1 st paprika
5 dl grönsaksbuljong
1 krossade tomater ca 300 gram
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
2 krm kummin, malen
1 msk persilja
1 dl crème fraiche
Beskrivning
1. Hacka löken och fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den också. Salta lätt. Lägg över i en kastrull.
2. Skala morötter och potatis och skär dem och paprikan i tärningar. Lägg dem i kastrullen och häll på buljongen. Låt koka 5 minuter.
3. Tillsätt de krossade tomaterna och ev kryddorna, koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och strö över persilja.
4. Servera soppan med crème fraiche eller yoghurt och en bit bröd.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Skala morötter och potatis och skär dem och paprikan i tärningar. Lägg dem i kastrullen och häll på buljongen. Låt koka 5 minuter.
3. Tillsätt de krossade tomaterna och ev kryddorna, koka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och strö över persilja.
4. Servera soppan med crème fraiche eller yoghurt och en bit bröd.
Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Malin Hoelstad/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 266
Inlagt 2016-05-26 10:30:15

