Receptbeskrivning

Mjuk chokladkaka med glasyr

Ingredienser för
4 st ägg
3 dl ica sötströ
2.5 dl mandelmjöl
0.5 dl aman prana kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
100 g turkisk youghurt
50 g smält smör
Galsyr:
2 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljextrakt


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen tillsammans med sötning.
Vispa ner turkiska yoghurten och smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten.
Smörj en rund form med löstagbar botten och häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Koka upp grädden och ta bort från plattan, rör ned chokladen tills den smält.
Rör ner vaniljen.
Ställ kallt i kylskåpet i ca 1 timme, rör i den emellanåt.
Bred glasyren över kakan och låt kakan sedan stelna i kylskåp.




Visningar: 276
Inlagt 2016-05-26 11:14:42