Receptbeskrivning

Blåbärspaj

Ingredienser för
Paj nr 1:
250 g bär/frukt
30 g smör
1.5 dl kokos
1 st ägg
1 tsk kardemumma
Paj nr 2:
250 g bär/frukt
2 dl mandelmjöl
0.5 dl ica stevia strö
50 g smör
1 st ägg
Paj nr 3:
250 g bär/frukt
75 g hasselnötter
75 g sötmandlar
50 g kokosflingor
100 g smör
sötning efter smak
kanel (valfritt, gott på äpple)
Paj nr 4:
500 g bär/frukt
0.5 dl sötning
100 g smör
0.5 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl hela mandlar grovt hackade
1 msk sötning


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Paj nr 1:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram bär ur frysen och täck hela botten i formen, eller så mycket bär som du vill ha, och låt det tina en stund.
Smält smöret och vispa sedan i ägget, blanda sedan i kokosen och kardemumman till en gryning massa.
När du blandat färdigt allting så lägger du det över bären i formen, och sätt sedan in formen i mittten av ungen och grädda tills kokosen är gyllenbrun och hård.

Paj nr 2:
Sätt ungen på 200 grader.
Ta fram bär ur frysen och täck hela botten i formen, eller så mycket bär som du vill ha och låt det tina en stund.
Smält smöret.
Rör ihop alla ingredienser och det smälta smöret till en smet och lägg det sedan över bären.
Grädda sedan i mitten av ungen i cirka 15 min (man får hålla lite koll).

Paj nr 3:
Skala och skär bär/frukt i skivor/bitar, lägg i ugnsform, krydda med ganska mycket kanel (valfritt, gott med äpple) och sötning.
Mixa nötter + kokosflingor i matberedare med knivar och mixa sedan även ner smöret skuret i mindre bitar.
Fördela smuldegen över bär/frukten och toppa med lite sötning, grädda ca 20-25 min i 200 grader.

Paj nr 4:
Sätt på ugnen 175 grader.
Hacka rabarberna och lägg i valfri form, bären lägger du ner som de är. Häll på sötning.
Väljer du rabarber brukar jag förgrädda dem i ugnen tills de mjuknat, ca 15-20 minuter beroende på stort och fasthet.
Blanda undertiden ihop ingredienserna till smuldegen.
Fördela över kakan och ställ tillbaka i ugnen tills smultäcket fått fin färg, ca 15 minuter.



Visningar: 258
Inlagt 2016-05-26 11:21:26