Receptbeskrivning
Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar
Ingredienser
för
900 g fläskfile
2 st kabanosser eller annan kryddig korv
2 st röd paprika
1 st syltlök burk liten
1 st cornichons burk liten
2 dl svarta oliver kärnfria
3 st vitlöksklyfta
5 dl matlagningsgrädde
2 st kabanosser eller annan kryddig korv
2 st röd paprika
1 st syltlök burk liten
1 st cornichons burk liten
2 dl svarta oliver kärnfria
3 st vitlöksklyfta
5 dl matlagningsgrädde
Beskrivning
En mustigt god lättlagad gryta.
Övrigt:
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
6. LÃ¥t puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.
Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.
Övrigt:
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
6. LÃ¥t puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.
Serveras med fördel till pressad potatis och en grönsallad. Det går även bra med kokt potatis eller ris.
Visningar: 873
Inlagt 2016-05-29 10:19:20