Receptbeskrivning
Marängtårta ala lchf
Ingredienser
för
TÃ¥rtbotten:
250 g smör 250 g kokosflingor (mixa kokosen så den blir som m
5 st ägggulor (spara äggvitorna till marängen)
1 dl sötning
3 krm bakpulver
Maräng:
5 st äggvitor 1 dl sötning
några droppar citronsaft eller ättiksprit
Fyllning:
4 dl grädde 300 g bär
Beskrivning
Ca 38g kolhydrater för hela tårtan, som hittat!
Gör så här
Vispa äggvitorna + sötning + citron eller ättiksprit till hårt skum.
Bred ut marängen på ett bakplåtspapper eller använd en form med avtagbar kant och sätt bakplåtspapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen 100 grader i ca: 1,5 timma.
Låt kallna och vänd sedan marängen och lossna pappret försiktigt.
Medans marängen gräddas så smälter du smöret till tårtbotten och blandar det med kokosmjölet, låt svälla en stund.
Vispa 4dl grädde och ställ i kylen.
Ta fram bären ur frysen om dom är frysta.
När marängen är färdig höjer du temperaturen på ugnen till 200 grader.
Vispa äggularna + sötning fluffigt.
Blanda ner ägg-fluffet + bakpulver + ev smaksättning i smör & kokos smeten.
Bred ut på ett bakplåtspapper eller i en form med avtagbar kant (lägg bakplåtpapper i formen) och grädda i ugnen ca: 10min eller tills du ser att den börjar få färg.
Låt tårtbotten svalna.
Mosa ihop bären och bred på tårtbotten och sedan grädden ovanpå.
Lägg marängen över, Klart!
Gör så här
Vispa äggvitorna + sötning + citron eller ättiksprit till hårt skum.
Bred ut marängen på ett bakplåtspapper eller använd en form med avtagbar kant och sätt bakplåtspapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen 100 grader i ca: 1,5 timma.
Låt kallna och vänd sedan marängen och lossna pappret försiktigt.
Medans marängen gräddas så smälter du smöret till tårtbotten och blandar det med kokosmjölet, låt svälla en stund.
Vispa 4dl grädde och ställ i kylen.
Ta fram bären ur frysen om dom är frysta.
När marängen är färdig höjer du temperaturen på ugnen till 200 grader.
Vispa äggularna + sötning fluffigt.
Blanda ner ägg-fluffet + bakpulver + ev smaksättning i smör & kokos smeten.
Bred ut på ett bakplåtspapper eller i en form med avtagbar kant (lägg bakplåtpapper i formen) och grädda i ugnen ca: 10min eller tills du ser att den börjar få färg.
Låt tårtbotten svalna.
Mosa ihop bären och bred på tårtbotten och sedan grädden ovanpå.
Lägg marängen över, Klart!
Visningar: 222
Inlagt 2016-05-31 05:48:41






30 min