Receptbeskrivning
Rabarber- o jordgubbskakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarber- och jordgubbskaka ca 30st
200g smör
4-5dl socker
1dl ljust muscovadoråsocker
4st ägg
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
300g rabarber
250g jordgubbar
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg 2 st bakplåtspapper omlott i en långpanna, 30x40.
Smält smöret.
Rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet. Häll den i långpannan.
Ansa och skölj rabarbern. Dela jordgubbarna. Fördela jämnt över kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret, och stjälp tillbaka den i sval långpanna. Låt kallna. Skär i rutor.
200g smör
4-5dl socker
1dl ljust muscovadoråsocker
4st ägg
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
300g rabarber
250g jordgubbar
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg 2 st bakplåtspapper omlott i en långpanna, 30x40.
Smält smöret.
Rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet. Häll den i långpannan.
Ansa och skölj rabarbern. Dela jordgubbarna. Fördela jämnt över kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen 30-35 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret, och stjälp tillbaka den i sval långpanna. Låt kallna. Skär i rutor.
Visningar: 177
Inlagt 2016-05-31 13:47:57






30 min