Receptbeskrivning

Kalops i Crock-Pot

Ingredienser för
1 kg nötkött tex bog eller högrev - benfritt
200 g morötter
2 st gula lökar
2 msk koncentrerad kalvfond
2 st lagerblad
12 st kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 l vatten
smör och olja till stekning
salt, vitpeppar

till servering:
kokt potatis
inlagda rödbetor


  360 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
6-7 timmar på låg.

Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.

Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.

Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.

Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.

Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.

Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.

Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.

Till servering: Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Recept lånat från:
http://www.ica.se/recept/klassisk-kalops-632631/

Visningar: 7281
Inlagt 2016-05-31 20:37:46