Receptbeskrivning

Citronpannacotta

Ingredienser för
5 dl vispgrädde
1 st citron, saften och rivet citronskal, endast d
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad
0.5 dl sötning
Hallonsås:
200 g hallon
1 msk vatten
2 tsk sötning


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
4-6 portioner

Blötlägg gelatinbladeni lite vatten i 5 minuter.

Under tiden gröper du ur vaniljstången.
Lägg sedan innehållet samt själva stången i en kastrull och slå på grädden. Koka sedan i ca 2 minuter.

Tag kastrullen åt och vispa ner sukrinet och lägg i gelatin, rör runt så det löser sig.
Häll i citron saft samt citronskal och rör om.
Plocka sedan bort vaniljstången och häll upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ därefter i kylskåp minst 2 timmar innan du serverar.

Hallonsåsen kan du göra precis innan servering genom att värma hallon, sukrin och vatten, rör runt tills de mjuknat.
Mixa hallonsåsen med en stavmixer och låt sedan koka upp.
Sila sedan bort kärnorna och fördela hallonsåsen över pannacotta skålarna och ställ in i kylskåpet ytterligare en liten stund.

Servera varje pannacotta toppad med ett par fina hallon och kanske ett myntablad!

Visningar: 153
Inlagt 2016-06-02 06:43:53