Receptbeskrivning

Vilskavsgryta

Ingredienser för
240 g viltskav
2 msk smör
1 st gullök
2 st morötter
200 g champinjoner
1 st zucchini
1 dl vatten
1.5 msk viltfond, gärna med kantarell
1 dl rött vin
1 msk kinesisko soja
1 tsk sambal oelek
salt & peppar
1 krm torkad timjan


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 6 timmar på låg

Stek viltskavet i smör direkt utan att tina det enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka upp löken och skiva morötter, champinjoner och zucchini till önskad storlek.
Stek löken en stund med viltskavet och flytta sen över till din Crock-pot.
Tillsätt morötter, zucchini, champinjoner, vatten, viltfond, vin, soja, sambal oelek och timjan i grytan och rör om så att allt blandas ordentligt.
Koka på låg värme i 6 timmar och smaka av med salt och peppar.
Serveras gärna med potatismos eller rotmos.

Visningar: 165
Inlagt 2016-06-02 09:01:31