Receptbeskrivning
Lammstek på grekiskt vis
Ingredienser
för
4 st potatisar
4 st morötter
2 st palsternackor
6 st vitlöksklyftor, pressade
1 st rivet skal av en citron
4 st kvistar färsk rosmarin
2 kg urbenad lammstek
2 msk olivolja
2 dl vitt torrt vin
salt & peppar
4 st morötter
2 st palsternackor
6 st vitlöksklyftor, pressade
1 st rivet skal av en citron
4 st kvistar färsk rosmarin
2 kg urbenad lammstek
2 msk olivolja
2 dl vitt torrt vin
salt & peppar
Beskrivning
Förberedelsetid: 25 min Tillagningstid: 4-5 timmar
Smörj grytan med olja.
Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka och lägg i botten.
Lägg, citronzest, rosmarin, salt, peppar och vitlök i en skål och rör ordentligt med en sked tills det är en pasta.
Gnid in lammet med detta.
Bryn lammsteken runt om i en stekpanna tills den fått färg.
Lägg den ovanpå potatisen i grytan.
Häll i vinet i stekpannan och vispa runt så att alla kryddorna följer med när du häller det över lammsteken.
Koka på låg i 4-5 tim, eller tills lammet är rosa.
Har du termometer i, ska den vara på 58-60 grader C.
Smörj grytan med olja.
Skala och skiva potatis, morötter och palsternacka och lägg i botten.
Lägg, citronzest, rosmarin, salt, peppar och vitlök i en skål och rör ordentligt med en sked tills det är en pasta.
Gnid in lammet med detta.
Bryn lammsteken runt om i en stekpanna tills den fått färg.
Lägg den ovanpå potatisen i grytan.
Häll i vinet i stekpannan och vispa runt så att alla kryddorna följer med när du häller det över lammsteken.
Koka på låg i 4-5 tim, eller tills lammet är rosa.
Har du termometer i, ska den vara på 58-60 grader C.
Visningar: 421
Inlagt 2016-06-02 09:05:59






0 min