Receptbeskrivning
Kladdkaka med cheesecake och dulce de leche swirl
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med cheesecake och dulce de leche swirl
Kaka:
125g smör
1dl kakao
3st ägg
2 3/4dl strösocker
1msk vaniljsocker
1/2tsk salt
2 ½dl mjöl
1 burk dulche de leche (färdigkokt kondenserad mjölk)
Cheesecakeswirl:
175g cream cheese
1st äggula
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna till kakan.
Rör ner smöret och tillsist äggen. Rör ordentligt till en jämn smet.
Sätt fast ett bakpapper i en springform och häll i smeten.
Häll på dulche de leche och rör om lite så det blandar sig något.
Blanda alla ingredienserna till swirlen och klicka ut över kakan. Dra sedan en gaffel lite härs och tvärs så den blir marmorerad.
Grädda i 150 C ca 25-30 min, den ska fortfarande vara kladdig när den är klar.
Låt stå kallt fram till servering (gärna över natten).
Servera med lättvispad grädde och hallon. MUMS!!!!
Kaka:
125g smör
1dl kakao
3st ägg
2 3/4dl strösocker
1msk vaniljsocker
1/2tsk salt
2 ½dl mjöl
1 burk dulche de leche (färdigkokt kondenserad mjölk)
Cheesecakeswirl:
175g cream cheese
1st äggula
3msk florsocker
1msk vaniljsocker
Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna till kakan.
Rör ner smöret och tillsist äggen. Rör ordentligt till en jämn smet.
Sätt fast ett bakpapper i en springform och häll i smeten.
Häll på dulche de leche och rör om lite så det blandar sig något.
Blanda alla ingredienserna till swirlen och klicka ut över kakan. Dra sedan en gaffel lite härs och tvärs så den blir marmorerad.
Grädda i 150 C ca 25-30 min, den ska fortfarande vara kladdig när den är klar.
Låt stå kallt fram till servering (gärna över natten).
Servera med lättvispad grädde och hallon. MUMS!!!!
Visningar: 420
Inlagt 2016-06-15 14:02:47