Receptbeskrivning
Rabarberpaj, knäckig
Ingredienser
för
150 g smör
3 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl crème fraiche
1 st stort ägg
1.5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl rabarber, ansad i tärningar
3 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl crème fraiche
1 st stort ägg
1.5 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
2 dl rabarber, ansad i tärningar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulveroch blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulveroch blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde
Visningar: 355
Inlagt 2016-06-18 07:57:46