Receptbeskrivning

Jordgubbstårta med kola och digestivebotten

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Jordgubbstårta med kola och digestivebotten
8 bitar

1 burk sötad kondenserad mjölk
150g smör
300g digestivkex
1l jordgubbar
1 1/2st dubbeldaim
3dl vispgrädde


Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till.
Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand. Viktigt att den hla tiden täcks av vatten, kan i annat (värsta) fall explodera.

Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.

Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

Rensa och dela jordgubbarna.

Finhacka daimen.

Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.

Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat.

Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.

Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Visningar: 670
Inlagt 2016-06-18 09:12:29