Receptbeskrivning

limefisksoppa

Ingredienser för
500 g fisk, gärna lax och marulk
1 dill
1 gräslök
1 st lime
4 st schalottenlökar
1 st rödlök
1 st röd paprika
3 st tomater
100 g champinjoner
0.5 st zucchini
2 dl matlagningsgrädde
mjölk, 3 %
hummerfond


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration. Salta. Riv skalet av halva limen och tillsätt detta. Pressa limen över. Låt stå cirka 1 timme.
2. Finhacka schalottenlöken, halva rödlöken och halva paprikan. Strimla de andra halvorna av rödlöken och paprikan.
3. Skär tomater och champinjoner i klyftor. Hacka zucchinin smått. Fräs upp och lägg åt sidan.
4. Lägg den finhackade schalottenlöken, rödlöken och paprikan i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde. Koka 4–5 minuter.
5. Tillsätt resten av rödlöken och paprikan samt tomater, champinjoner och zucchini och späd med lite mjölk. Tillsätt hummerfond efter smak.
6. Lägg i fisken. Sjud 12–13 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Garnera med färsk dill.

Visningar: 283
Inlagt 2016-06-20 13:11:52